Handel-Talen

Handel-Talen is een studierichting voor leerlingen die de algemene basisvakken op een praktische en concrete wijze willen verwerken. Ze hebben een goede aanleg voor talen en interesse voor informatica. In deze studierichting verwachten we leerlingen uit Moderne Wetenschappen en Handel.

In de studierichting ‘Ondernemen & communicatie’ (Handel-Talen) wordt ruime aandacht besteed aan de taalvakken Nederlands (5 u.), Frans (6u.), Engels (4u.) en Duits (1u.), dit maar liefst 16 uur per week. Het grote talenaanbod mag je echter niet afschrikken. Je krijgt de gelegenheid om in een rustig tempo de basisvaardigheden van elke taal in te oefenen. De leerkracht zal telkens vertrekken vanuit de praktische spreektaal. Nadat je vele voorbeelden gezien hebt, zal je de nodige spraakkunstregels kunnen afleiden.

Zoals in de studierichting ‘Handel' wordt in ‘Handel-Talen' een pakket van 4 uur informatica voorzien.

In ‘Handel-Talen’ krijg je 3 uur bedrijfseconomie en zal de leerkracht je de basistechnieken bijbrengen voor het bijhouden van een enkelvoudige boekhouding. Ook de basisprincipes van het dubbel boekhouden komen aan bod.

De leerstof wiskunde (3u.) blijft beperkt tot de belangrijkste rekenvaardigheden ter ondersteuning van de handelsvakken.

Deze studierichting vindt haar vervolg in ‘Secretariaat-Talen' in de derde graad. Het grote talenpakket van de tweede graad en het vlot omgaan met een computer zijn daarop een ideale voorbereiding.