Leerlingenparticipatie

Op elke campus is er een leerlingenraad. Onder de leiding van enkele coaches organiseren de leerlingen verschillende activiteiten. Een afvaardiging van de leerlingenraad verdedigt de belangen van de leerlingen in de schoolraad en brengt nadien opnieuw verslag uit in de leerlingenraad.

Naast de leerlingenraad zijn de leerlingen van Campus Begijnhof in verschillende andere werkgroepen actief:

Schoolband: Als je muzikaal bent aangelegd en zin hebt om in de rock-/popgroep van Sjabi te schitteren, dan ben je hier aan het juiste adres. We geven het beste van onszelf op belangrijke momenten zoals de startdag van de vastenvoettocht of het galabal.

Koor: Beschik je over zangtalent of wil je je stemkwaliteiten beter oefenen? Dat kan onder deskundige begeleiding bij ons op school! Samen met de leerkrachten organiseert deze groep enkele malen per trimester oorstrelende zangstonden.

Feestcomité: Deze werkgroep is enkel voor de 6de- en 7dejaars. We organiseren samen enkele leuke maar belangrijke activiteiten, zoals het kerstontbijt, de laatste 100-dagen en het galabal.

KiSS: De nieuwe werkgroep Kiss (Kunst in Sjabi. Super!) bestaat uit enthousiaste creatievelingen van het derde tot en met het zevende jaar die onze school meer kleur geven. Tijdens één middagpauze per week bedenken we samen ideeën die we nadien uiteraard ook uitvoeren. Doel? Onze school op een kunstzinnige manier ‘pimpen’. We willen groots en out-of-the-box denken. Niet alleen creatieve talentjes zijn welkom, ook leerlingen die eens van die creativiteit willen proeven!

Klimaatwerkgroep: Vanuit de 'klimaatbetogingen' begin 2019 rees bij de leerlingen de interesse om een werkgroep op te richten die initiatieven opzet rond bewustmaking van de milieuproblematiek. De school tekende samen met hen een engagementsverklaring waarin ze zichzelf verplichten om elk jaar concrete acties te realiseren.

Sjabi blogt: Als je wil meewerken aan een moderne variant van een schoolkrant, dan kan je mee onze Sjabiblog up-to-date houden. Je schrijft mee aan allerlei nieuwtjes, weetjes of zelfs aan een heuse Sjabisoap!

RIDS: Een groep gemotiveerde en geëngageerde leerlingen (van het 3de tot het 7de jaar) bevolkt onze nieuwe leerlingenraad 'RIDS'. Deze Raadsleden In De School vertegenwoordigen hun medeleerlingen op Campus Begijnhof. Ze verzamelen constructieve ideeën, doen suggesties aan de schooldirectie, organiseren activiteiten enzovoort.